Attention har gång på gång påpekat att reformen från vårdbidraget till omvårdnadsbidrag och merkostnadsersättning har inneburit stora försämringar för våra medlemmar. Nu har frågan nyligen varit uppe i Riksdagen igen, vilket enbart resulterade i fortsatt oro för omvårdnadsbidraget.  

– Det är för tidigt att säga om lagen behöver ändras för att rädda omvårdnadsbidraget, sa socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S)i en frågestund i riksdagen i förra veckan. 

Beskedet från ministern innebär alltså en fortsatt stor oro kring omvårdnadsbidraget. Attention blir kontinuerligt kontaktade av medlemmar som påtalar hur deras liv drabbats hårt av neddragningar eller avslag på grund av reformen. 


I webbtidningen Heja Olika hittar du följande intressanta artiklar om omvårdnadsbidraget: 

Så här överklagar du avslagsbeslut 

Läs mer om diskussionerna i Riksdagen